Главная
Курс обмена валют


гороскоп

Запорожский областной совет
Запорожская областная государственная администрация
Каменско-Днепровский районный совет
Каменско-Днепровская районная государственная администрация
Государственная налоговая администрация в Запорожской оласти


Підтримали ініціативу

СЕРЦЯ, НЕ БАЙДУЖІ ДО ЧУЖОЇ БІДИ

Починаючи з 2006 року Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до серця» в усіх регіонах України реалізовується благодійна акція зі збору коштів для закупівлі медичного обладнання, призначеного для лікування дітей із  вадами. Кам’янсько-Дніпровський район щорічно бере активну участь у проведенні цієї акції. В цьому році за підтримки керівниц-тва райдержадміністрації, особисто, голови райдержадміністрації С. В. Панкєєва, громадських організацій, органів учнівського самоврядування, навчальних закладів, органів державної влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації, бізнес-структур було зібрано 5140 грн.

З використанням цих коштів буде придбано та передано у безкоштовне користування Запорізькій обласній дитячій лікарні медичне обладнання.

На зібрані кошти будуть закуповуватися автоматизовані інсулінові помпи – це елек-тромеханічні пристрої для підшкірного введення інсуліну в постійному режимі відповідно до потреб хворого. Це медичне обладнання, яке автоматично вимірює стан цукру в крові і додає або зменшує кількість у ній інсуліну, до-зволяє дитині забути про проблеми дитячого діабету та жити повноцінним життям. Коштує одна така інсулінова помпа 2-6 тис. доларів. 
Благодійні заходи по збору коштів проводились в усіх загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах району. Також на вулицях та в підприємствах нашого міста  працювали волонтери Кам’янсько-Дніпровського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, учні старших класів міської ЗОШ № 3: Руко-братська Євгенія, Авдєєва Тетяна, Хижняк Марина, Авдєєва Вікторія, Бєлаш Юлія, Чулкова Олександра, Жукова Валерія. Кожен з них мав бейдж - ідентифікатор, захищений печаткою Всеукраїн-ського благодійного фонду «Серце до серця». Індивідуальний номер ідентифікатора відповідає такому на скриньці для збору коштів, до якої від перехожих збирались гроші. Волонтери мали також наклейки-сердечка, які наклеювали усім, хто кидав гроші до скриньки. Це сприяло кращій візуалізації небайдужих людей та створювало відповідну атмосферу довіри та свята доброти. Всі кошти, зібрані дітьми, були перераховані на благодійний рахунок фонду «Серце до серця», де під контролем наглядової ради, до якої входять відомі громадські діячі нашої країни та зару-біжжя буде здійснено закупівлю та передачу медичного обладнання до лікарень.
Сподіваємось, що проведення таких благодійних заходів в подальшому сприятиме підвищенню рівня довіри наших громадян до суспільного збору та використанню коштів, необхідних страждаючим дітям, адже доброта, милосердя, допомога – це вічні цінності, які потрібно розвивати та підтримувати, перш за все в собі…

Г. М. КАЛУГІНА,
директор Кам’янсько-Дніпровського РЦСССДМ.